Meteen naar de inhoud

4 tips voor lekker eten na een heerlijk uitstapje

Heb je binnenkort een geweldig uitje op de planning staan? Lekker actief zijn in de heerlijke buitenlucht. Nieuwe landschappen in Nederland ontdekken. Mogelijkheden genoeg! Maar toch komt daar toch altijd weer die ene vraag: wat eet je na zo’n uitstapje? 

Als je de hele dag op stap bent geweest heb je waarschijnlijk weinig zin om nog een tijd in de keuken te staan. Een makkelijke maaltijd bestellen bij Butlon.com heeft dan al gauw de voorkeur. Maar hoe doe jij dat eigenlijk? Bestel je simpelweg wat online, bak je een ei of ga je toch voor een voedzame en gezonde maaltijd? Of heb je altijd geen enkel idee en plof je later met het hele gezin met een bak chips op de bank. Niet echt gezond, maar stiekem wel gezellig. Wil jij dit keer geen stress over het eten? Wij zetten 4 lekkere tips voor je op een rijtje. 

Bereid je alvast goed voor 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk daarom van tevoren al wat jullie gaan eten zodra je thuiskomt. Dat bespaart jou een hoop keuzestress en zo is het voor iedereen direct duidelijk wat er gemaakt of gehaald moet worden. Je kunt er ook voor kiezen om de avond van tevoren alvast een gerecht te bereiden en deze in de koelkast te bewaren. Onder normale omstandigheden kan je gerechten gemakkelijk 1 tot 2 dagen in de koeling bewaren. De vraag, ‘wat eten we vanavond?,’ is dan heel gemakkelijk te beantwoorden. 

Zondigen mag 

Ben je al tijden bezig met het volhouden van een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Dan wil je natuurlijk niet dat dit een keer zondigen direct overhoop gehaald wordt. Bedenk echter wel dat zondigen gewoon mag. Je mag genieten van lekker eten. Zolang je maar de balans houdt. Kies je voor online eten bestellen bij butlon? Voel je dan vooral niet schuldig, maar pak de dagen hierna vervolgens weer gewoon je gezonde voedingspatroon op. Dan is er niks aan de hand en zal de weegschaal ook echt niets anders laten zien. Geniet! 

Eet bij vrienden of familie 

Geen zin om uren in de keuken te staan na een leuk uitstapje? Kies er dan voor om een keer wat te eten bij vrienden of familie. Dat is niet alleen een leuke afsluiter van een geweldige dag, maar voorkomt ook nog eens dat je uren in de keuken moet staan. Bovendien kan je dit bezoek prima combineren met een uitstapje wat minder dicht bij jou in de buurt is. Vrienden en familie die verder weg wonen zie je waarschijnlijk weinig. Wanneer je een uitstapje verder weg in Nederland plant, kan je dan ook gerust bekijken bij wie dit uitstapje in de buurt is. Vraag vervolgens of je na je uitstapje langs mag komen en mee kan eten. Zo sla je twee vliegen in één klap. 

Kies voor een makkelijke maaltijd 

Wanneer je de hele dag op pad bent geweest, heb je natuurlijk weinig zin om ook nog eens uren in de keuken te staan. Kies daarom gerust voor een makkelijke maaltijd. Eten bezorgen Enschede, een gemakkelijke ovenschotel of simpelweg even de frituurpan aanzetten. Geen zin in een vette hap? Maak dan een aantal lekkere en luxe broodjes. Zo gemaakt en ontzettend lekker!